Post

Legendele marcii Mercedes-Benz

Automobilele marca Mercedes-Benz au ramas in istorie pentru ca sunt de-a dreptul fantastice.

Mercedes-Benz inseamna 120 de ani de istorie, fiind considerata nu numai o companie producatoare de automobile si anvelope ci si o companie a oamenilor si a dorintelor acestora.

Primul automobil marca Mercedes-Benz “Patentul Benz “a fost inventat de Karl Benz in anul 1886, unul dintre fondatorii marcii, si era considerat " un inlocuitor al calului ", acesta fiind si sloganul sub care a fost lansat. A fost primul automobil patentat din lume si ajungea la o viteza maxima de 16 km/h.

 Acest automobil semana mai degraba cu o bicicleta cu trei roti. Acum poate va intrebati de ce avea acest aspect de bicicleta? Explicatia este una foarte rationala dat fiind faptul ca la momentul respectIv conceptul de " sistem de directie " nu era suficient de dezvoltat astfel a trei-a roata era esentiala pentru stabilirea directiei de mers.
  
Daca cautati anveleope pentru Mercedes Benz le gasiti doar la www.anvelomag.ro , vezi oferta .

In anul 1889 este prezentat la Expozitia Mondiala de la Paris “Cvadriciclul motorizat Daimler “de catre Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach. Era numit “automobilul cu roti de otel” datorita faptului ca era echipat cu roti cu spite metalice. Era dotat cu un motor cu doi cilindri, un nou sistem de transmisie in patru trepte si o inovatie in domeniul directiei, un sistem de ce actiona exclusiv asupra rotilor din fata. Motorul dezvolta o putere de 1,5 CP ce ajungea la o viteza maxima de 18 km/h.
   
Cativa ani mai tarziu, in anul 1894, apare primul autovehicul produs in serie fiind de altfel si primul autovehicul de mici dimensiuni construit vreodata, este vorba despre “Velocipedul motorizat Benz “. Fiind un model usor de manevrat a fost special creat pentru a atrage un numar mare de potentiali clienti. Intre anii 1894 si 1901 compania “Benz&Cie” a vandut 1200 de unitati in diverse variante.
  
Modelul initial (cu doua locuri, era dotat cu un motor de 1,5 CP, ajungea la o viteza maxima de 20 km/h si cantarea 280 kg) primeste o serie de imbunatatiri in anul 1897 (printre care un scaun aditional special pentru copii, o adevarata inovatie la momentul respectiv) astfel fiind creata o versiune de lux foarte apreciata de public.
  
Datorita acestui model compania devine cea mai importanta producatoare de automobile la nivel mondial la inceputul secolului XX.

Cel mai vechi motor original marca Mercedes se afla astazi expus in muzeul Mercedes-Benz din Stuttgard. Acest motor in 4 cilindri a fost utilizat de catre modelul “Mercedes Simplex 40 cp “, aparut in anul 1902. In fisa tehnica a acestui automobil mai apar 1100 rpm si o viteza de maxim 80 km/h.

Primul autovehicul din lume produs in serie dotat cu compresor de supraalimentare mecanic apare in anul 1923 sub numele de “Mercedes 6/25 cp “. Dezvolta o putere de 25 respectiv 38 CP si o viteza de 100 km/h. In anul 1926 se realizeaza fuziunea companiilor Daimler Motor si Benz & Cie, acestea fiind si primele producatoare de automobile din istorie. La Salonul Auto de la Berlin, in acelas an, sunt prezentate modelele “Mercedes-Benz 8/38 cp” si “Mercedes-Benz 12/55 cp”, ce marcheaza inceputul adevaratei istorii Mercedes-Benz.
  
Compania lanseaza pe piata in anul 1931, in plina criza economica mondiala, “Mercedes-Benz 170 “un model economic cu un design ultramodern ce asigura un grad ridicat de manevrabilitate prin implementarea unui sistem de suspensii independente atat pentru rotile din fata cat si pentru cele din spate.

 Lux, eleganta si putere sunt cuvintele care definesc modelul “Mercedes – Benz 500 K Special Roadster “ senzatia Salonului Auto de la Paris din anul 1934. Produs intre anii 1934 si 1936 acest model ajungea la viteza de 160 km/h. O versiune noua a celebrului 170 este prezentata la Expozitia Internationala de Automobile si Motociclete de la Berlin in anul 1936. Noul “Mercedes-Benz 170 V “este cel mai apreciat model marca Mercedes – Benz din perioada interbelica.

Anul 1954 este marcat de lansarea “Mercedes – Benz 300 SL Gullwing “la Salonul Auto de la New York. Era echipat cu un motor de 215 CP ce atingea o viteza de maxim 250 km/h. A fost desemnat de catre un juriu international " Autovehiculul sport al secolului " in anul 1999.

Primul automobil din lume cu o caroserie sigura este modelul " Mercedes - Benz 220 SE Heckflosse ", produs intre anii 1959 si 1965. Inginerul Bela Berenyi o personalitate marcanta in dezvoltarea sigurantei pasive este cel care a proiectat acest model. In anul 1968 noul model " Mercedes - Benz 220 D Stroke 8 " se vinde intr-un numar record de peste 1 milion de unitati.

Un alt model care a atins vanzari record este " Mercedes - Benz 240 D " aparut in anul 1976. Seria W123 a acestui model este cea mai vanduta limuzina marca Mercedes-Benz din istorie depasind un numar de 2,4 milione de unitati comercializate.

Modelul " Mercedes - Benz 500 SEC " aparut in anul 1981 este considerat varful luxoasei game Mercedes-Benz Coupe. Acesta gama a fost prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt in anul 1981. Modelul 500 SEC a fost produs intr-un numar de aproximativ 30.000 de unitati in perioada 1881-1991.

Aceste modele sunt considerate ca fiind cele mai importante in istoria marcii Mercedes-Benz.



banner

Advertiser

Doresti sa iti promovam pagina Facebook pentru a avea mai multi fani Facebook, ca mai apoi acestia sa devina vizitatori a-i site-ului tau sau eventuali clienti ai serviciilor tale?
Vrei ca numarul de 100 de fani Facebook sa se transforme in 100k fani Facebook:

Publisher

Vrei sa castigi bani din Facebook? Vrei sa iti rotunjesti veniturile foarte usor cu Facebook? Incepe sa castigi bani prin cel mai avansat sistem romanesc dedicat in totalitate activitatii romanilor pe Facebook.

Cuvinte cautate